Stres, frica, condamnare

Stresul reprezinta o radacina ce provoaca multe boli si dureri. Stresul poate tulbura aproape toate procesele trupului tau, te poate face vulnerabil la problemele de sanatate si poate chiar sa iti puna viata in pericol. Cercetarile stiintifice au legat stresul de diferite conditii de sanatate cum ar fi: boli cardiovasculare, nivelul ridicat de colesterol, hipertensiune, atac cerebral, eruptii pe piele, migrena si altele.

Dar stresul nu vine singur, aduce un dusman mai puternic, care este o radacina mai adanca decat stresul, numit frica sau teama. Frica se poate manifesta sub forma de atacuri de panica, stari de anxietate, insomnie prelungita, neliniste constanta sau o stare mentala deranjanta.

Exista o radacina mai adanca decat frica si stresul, o radacina care nu poate fi depasita prin eforturi proprii, aceasta este condamnarea. Condamnarea cere o plata pentru toate esecurile si pacatele tale, plata ce poate fi efectuata doar prin Isus Cristos. Constiinta este in interiorul tau si cunoaste atat binele cat si raul. Constiinta intelege dreptatea, intelege ca atunci cand exista pacat, pacatul trebuie pedepsit. Oamenii sunt invinsi de vinovatie si condamnare, dar diferenta este ca un om care il are pe Isus Cristos poate sa respinga orice acuzare, vinovatie, condamnare aruncata spre el de catre diavol sau de catre insasi inima sa. Inimile noastre au fost stropite cu sângele lui Isus de o constiinta rea. O constiintă rea este intotdeauna conştientă de păcat şi esec, si se asteapta în mod normal la pedeapsa. Este o constiinta care se afla sub condamnare. „Evrei 10:22 Sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatate de un cuget rau…”

Condamnarea este un hot care te jefuieste in relatia ta cu Dumnezeu. Frica si stresul il invita pe dusman sa vina sa ucida, sa fure si sa distruga. Atunci cand refuzam frica, dusmanul se inspaimanta. Cand ai o inima increzatoare, vei avea parte de victorie, iar pentru el este un semn sigur ca va avea parte de o distrugere totala. Cauta si invata promisiunile lui Dumnezeu, petrece timp cu oameni ai credintei, lauda-l pe Dumnezeu pentru cine este pana cand frica nu-ti mai bate la usa.

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *