In dreptul tau scrie: Victorie, Restaurare, Un nou Inceput

Cand Dumnezeu ti-a planuit viata ta, el ti-a scris un final maret. Finalul tau in mintea lui Dumnezeu este un final bun. Este un final care nu trebuie sa fie dezamagire, cadere, frustrare, finalul tau este victorie! Finalul tau este mai mult decat biruitor! Finalul tau este sa iti implinesti scopul si destinul tau.

Ieremia 29:11 – „Caci eu cunosc planurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, planuri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.”

Cand intelegi ca ai un asemenea final, nu mai poti trai la fel, nu mai poti trai in dezamagire, nu mai poti trai cu amaraciune pentru ca ai pierdut ceva, frustrat pentru ca un vis nu s-a implinit. Vei sta in pace pentru ca stii ca in final toate lucrurile lucreaza impreuna inspre binele tau.

Uneori stii ca scopul tau este intr-o anumita directie si vezi ca locul in care te afli nu are sens. Probabil vine o boala, o depresie, o pierdere si cu siguranta nu o vezi ca lucrand inspre binele tau. Ce nu realizezi in acel moment este ca acesta nu este finalul. Chiar daca treci prin asemenea situatii, Dumnezeu le poate intoarce in favoarea ta. Atata timp cat respiri, viata merge inainte. Uneori te afli intr-o situatie dificila. Nu o intelegi. Primesti un raport medical negativ, ajungi intr-o situatie financiara critica… In acele momente trebuie sa iti amintesti ca acesta nu este sfarsitul, povestea vietii tale nu se incheie in acest punct. Sfarsitul tau este unul scris de Dumnezeu. Creatorul universului, cel mai mare Dumnezeu, singurul Dumnezeu adevarat ti-a planificat zilele vietii tale pentru success nu pentru distrugere. In acel moment este timpul ca sa vina in viata ta o cotitura, dar de data acesta ceva bun, o promovare, vindecare. Dumnezeu stie cum sa rezolve lucrurile in cel mai bun mod.
Acesta este testul credintei: Vei continua sa crezi chiar daca faci lucrurile corect, dar rezultatele si situatia in care te afli arata contrariul?
Vei continua sa fii cel mai bun chiar daca ceilalti nu iti dau credit?
Vei fi pasionat chiar daca usa din fata ta se inchide?

Iosif a avut un vis ca va fi un lider, un conducator. El chiar a purtat o haina colorata, o haina care spune favoare. Cu toate acestea el a trecut printr-o perioada lunga de timp in care parca visul lui nu mai avea nici un sens. A ajuns sclav, a ajuns in inchisoare dar a venit o zi cand si-a vazut visul implinindu-se. Cred ca daca Iosif ar sta in fata ta acum ti-ar spune: nu fi descurajat de situatiile prin care treci, sunt doar secvente din viata ta care puse impreuna dau un scop vietii tale si te duc in promisiunea lui Dumnezeu.

De multe ori ne punem intrebarea „DE CE”. Nu avem intotdeauna raspunsul, dar stim un lucru. Toate acestea nu te pot tinea din a merge spre destinul tau. Singurul lucru care te poate tine esti TU. Te tine cand esti negativ, cand lasi amaraciunea in inima ta, cand ai o atitudine de pierzator, cand iti pierzi pasiunea. Aceasta atitudine te tine din a primi ce are Dumnezeu mai bun pentru tine.

Nivelul durerii prin care treci indica faptul de cat de maret este viitorul tau. Cu cat o cladire este proiectata sa fie mai inalta si mai grea, cu atat se sapa mai adanc pentru fundatie. Cand treci prin situatii dureroase aminteste-ti ca Dumnezeu are un plan maret cu tine. Situatia care vine ca sa te doboare, Dumnezeu o intoarce inspre a te ridica si a te promova. Nici o piedica nu te poate opri. Nici un plan al celui rau nu te poate tine pe loc. Dumnezeu deja ti-a pregatit viitorul. Tocmai pentru ca multe lucruri vin in viata noastra si nu au sens, Dumnezeu ne-a dat credinta. Ne-a dat acea incredere in lucrurile care nu le vedem dar le simtim, stim ca El le-a pregatit pentru noi. Acele lucruri le cerem prin credinta si ele vor deveni realitate. Sunt momente cand trebuie sa zici: Doamne, nu inteleg ceea ce se intampla, nu inteleg situatia grea care a venit peste mine, dar aleg sa ma incred in tine. Cred ca planurile tale pentru viata mea sunt bune, cred ca mi-ai pregatit ceva maret si declar ca voi intra in lucrurile care mi le-ai pregatit, cred ca voi deveni ceea ce tu m-ai creat sa fiu. Iti multumesc pentru tot ce mi-ai pregatit!

Dumnezeu a declarat ca iti va implini numarul zilelor tale. Poate o relatie nu functioneaza cel mai bine, poate esti singur, poate o boala a venit peste tine. Daca Dumnezeu ti-a dat un viitor, cine ti-l poate lua? Cine se poate impotrivi lui? Oamenii nu pot, situatiile nu pot, tragedia nu poate. Dumnezeu are intotdeauna ultimul cuvant, iar acest cuvant este victorie.

Nu-i asa ca urmarind reluarea unui meci de fotbal, la care deja stii scorul final, te face sa stai relaxat? Dumnezeu promite ca iti da un viitor si o nadejde, iti arata ceea ce urmeaza sa vina. Ceea ce doreste el pentru tine e sa ai pace, chiar daca treci prin situatii dificile.

Inceputul slab este doar o scena din viata ta, el nu determina finalul vietii tale. Dumnezeu te-a destinat sa lasi o urma in generatia in care traiesti. Dumnezeu a pus o samanta de maretie in tine. Dumnezeu este un maestru in a alege oameni cu un potential mic si a-i ridica, a lasa favoarea Lui peste ai, a-i promova si acolo unde ei se ridica, Dumnezeu face lucruri extraordinare prin ei. Planul lui Dumnezeu pentru viata ta este mult mai mare decat il poti pricepe si vedea tu. De aceea Dumnezeu ne reveleaza pas cu pas si ne arata cat sa putem face urmatorul pas.

Dumnezeu are binecuvantari care te poate catapulta inainte. El are favoare care te poate impinge inainte. Dumnezeu poate face ca aceste seminte de maretie ce le-a pus in tine sa creasca. Dumnezeu stie cum sa iti directioneze viata. Cand tu ii dai slava lui Dumnezeu in momentele critice, Dumnezeu foloseste acest lucru pentru a te urca la un alt nivel.

Dumnezeu nu este doar in controlul vietii tale, Dumnezeu este chiar si in controlul dusmanilor tai. Exista atata protectie in jurul tau incat nu poate fi strapunsa.

Cand vine necazul, aminteste-ti ca acesta nu este sfarsitul, o alta scena vine pe filmul vietii tale, o scena a victoriei, o scena a noilor inceputuri.

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *