Daca ai ajuns aici fara sa parcurgi lectia 1, iti sugerez sa incepi cu prima lectie.

Imaginea pe care o ai despre tine este diferita de imaginea pe care o are Dumnezeu despre tine. Cand Dumnezeu iti vorbeste si iti spune ceea ce vede El in tine, incepi sa te schimbi si sa devii tot mai mult ceea ce El te-a creat sa fii. La fel cum Dumnezeu la creatie a separat lumina de intuneric rostind un cuvant, cand El rosteste un cuvant peste tine, ceea ce este intuneric in viata ta pleaca si ramane doar lumina.

Cand Dumnezeu iti vorbeste, El te aduce intr-un loc unde sa te relaxezi, un loc unde ai pace si iti arata in care locuri nu ai pace. Cand nu esti intr-un loc unde ai pace, devii stresat. Dumnezeu vrea ca sa lucrezi dintr-o pozitie care iti da pace, nu una care te epuizeaza si iti aduce neliniste. Cuvantul lui Dumnezeu „patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul, incheieturile si maduva, judeca simtirile si gandurile inimii. Evrei 4:12”. Problemele cu care ne confruntam sunt de natura atat fizica cat si emotionala sau legate de duhul nostru, de gandurile noastre. Cand Dumnezeu ne vorbeste, Cuvantul Lui poate sa ne vindece in fiecare aspect al vietii noastre.

Provocare:

1. Intreaba-L pe Dumnezeu care lucruri ar trebui sa incetezi sa le mai faci pentru a deveni ceea ce ai fost creat sa fii.

2. Gaseste o persoana care nu iti este apropiata, si nici nu ti-a placut vreodata sa legi o relatie de prietenie cu ea. Cere-i lui Dumnezeu sa iti spuna ceva despre acea persoana sau sa iti arate o imagine despre acea persoana.

Fii binecuvantat!