Daca ai ajuns aici fara sa parcurgi lectia 1, iti sugerez sa incepi cu prima lectie.

Cand atmosfera se confrunta cu cuvantul lui Dumnezeu, ea se schimba. Haosul se transforma in ordine. Golul se umple cu resurse. Intunericul se lumineaza cu viziuni. Dumnezeu a facut sa fie asa.

Actul creatiei s-a facut eliberandu-se Prezenta lui Dumnezeu, Puterea si Potentialul prin Cuvantul Sau. Daca in inima ta este cuvantul lui Dumnezeu, tu vei vorbi. Daca Dumnezeu vrea sa faca ceva, El rosteste acel lucru. Cand vorbim pentru Dumnezeu, cuvintele ce le vorbim trebuie sa vina din inima lui Dumnezeu, nu din mintea noastra. Cuvantul lui Dumnezeu are aceeasi putere in gura ta ca si in gura lui Dumnezeu. Este Cuvantul Sau.

Inainte ca sa fi existat in pantecele mamei tale, tu existai in Dumnezeu. Inainte ca sa se fi intemeiat lumea, Dumnezeu te-a ales. Te-a ales, nu ca sa fii un pacatos, ci te-a ales ca sa ii fii fiu si fiica. Te-ai nascut in pacat dar prin moartea lui Isus Hristos la cruce, tu ai murit impreuna cu El ca sa te renasti fiu si fiica a lui Dumnezeu, la ceea ce ai fost in Hristos dinainte de intemeierea lumii. Nu mai esti un fiu/fiica a lui Adam ci esti fiul/fiica lui Dumnezeu. Natura ta dinainte de cruce era de pacatos, dar acum natura ta este de fiu/fiica. Hristos locuieste in tine (Coloseni 1:27).

Acum ca ai o natura noua, Hristos locuieste in tine, sa nu iti mai fie teama sa vorbesti de la El. Dumnezeu locuieste in tine, in inima ta. Tu poti vorbi cuvintele Lui si sa aduci viata peste cei peste carele vorbesti. El iti pune cuvinte in mintea ta, care in momentul cand le eliberezi, fac lucrurile sa se intample.

Cum stiu daca ceea ce aud este de la Dumnezeu sau de la mine?
1. Testul Scripturii: Se aliniaza cu Scriptura? Este in contradictie cu ceea ce scrie in Scriptura?
2. Testul Duhului Sfant: I se pare in regula Duhului Sfant acest mesaj? Daca Duhul Sfant din mine imi spune ca ceva nu este ok, ar trebui sa reevaluez acel mesaj.
3. Testul Confirmarii: Mesajul pe care il aud de la Dumnezeu trebuie sa il spun. Dumnezeu nu se contrazice. Daca Dumnezeu imi spune ca persoana pentru care ma rog a trecut printr-o relatie care a ranit-o, in loc sa ii spun „tu ai avut o relatie care te-a ranit” ii voi spune acelasi lucru sub forma de intrebare: „ai avut o relatie care te-a ranit?”.

Dumnezeu ne descopera lucruri despre cei pentru care ne rugam, nu ca sa stim noi mai multe, ci pentru a sti sa ne rugam specific pentru acele lucruri. Cand Dumnezeu iti descopera o problema, este pentru ca El vrea ca sa rezolve acea problema.

Provocare:
1. Citeste Coloseni 1:15-29. Gandeste-te la ce a pus Dumnezeu in tine si tu nu ai experimentat inca sau ai incetat sa experimentezi. Roaga-l sa te ajute sa accesezi acele lucruri.
2. Cere-i lui Dumnezeu sa iti arate 2 persoane din biserica ta si apoi cere-i sa iti dea cate un verset pentru fiecare dintre aceste doua persoane, dupa care vorbeste cu ei si transmite-le acest verset.
3. Cere-i lui Dumnezeu sa iti arate o persoana care nu este crestina si sa iti dea un cuvant de incurajare pentru acea persoana. La aceasta persoana nu ii cita versete din Biblie ci spune-i ceea ce simti pentru ea de la Dumnezeu.

Lectia 7 >