Daca ai ajuns aici fara sa parcurgi lectia 1, iti sugerez sa incepi cu prima lectie.

In orice loc paseste lumina, intunericul se retrage. In intuneric lucrurile arata ca si umbrele. Intunericul ne inspira frica si nesiguranta. In intuneric te poti pierde chiar si in casa ta.

In Geneza cand Dumnezeu a intalnit intunericul a spus: „Sa fie lumina!”. Lumina care este in Dumnezeu a strapuns intunericul si l-a alungat. Stiai ca in tine exista lumina pentru ca Isus care locuieste in tine este Lumina?

Cu toti trecem prin momente de intuneric, cand nu mai putem vedea clar directia si viitorul. In aceste momente cand ne pierdem serviciul, cineva drag noua moare, suntem bolnavi sau un copil este bolnav, parca nu mai putem vedea urmatorul pas iar in jurul nostru se face intuneric. In acele momente de multe ori intrebam: „Doamne, care este urmatorul pas, care este drumul spre viitorul meu?” Dumnezeu ne corecteaza intrebarea si in loc de „care” pune „CINE”. Isus este Calea, Adevarul si Viata! Isus este calea in acel moment cand avem nevoie de directie, adevarul in fata tuturor situatiilor si viata de care avem nevoie.

In tine exista viata, adevar, directie! Lasa aceste lucruri sa strapunga lipsa de viata din jurul tau, minciuna si dezorientarea oamenilor care sunt confuzi in legatura cu viata lor.

Azi te provoc sa te gandesti la o persoana care stii ca trece printr-o situatie grea si roaga-te pentru ea chiar acum. Cere-i lui Dumnezeu sa iti dea un cuvant sau un verset din Scriptura pentru acea persoana, dupa care, spune-i acest lucru si incurajeaza-o. Ceea ce ii vei spune ii va lumina viata.

Fii binecuvantat!

Lectia 6 >