Daca ai ajuns aici fara sa parcurgi lectia 1, iti sugerez sa incepi cu prima lectie.

Ce spun alti oameni despre procesul de ascultare a vocii lui Dunnezeu?

Cum vine o revelatie de la Dumnezeu?
1. Imagini. Dumnezeu adesea vorbeste oamenilor prin imagini sau vedenii. El iti pune o imagine in minte.
2. Versete din Biblie. Uneori Dumnezeu iti pune in minte un verset sau o referinta din Biblie.
3. Un cuvant sau mai multe. Uneori Dumnezeu iti aduce in minte un cuvant sau propozitii care nu sunt rezultatul gandirii tale. Aceste ganduri sunt spontane, fara a premedita la ele. Succesiunea lor poate sa nu aibe o logica dar la final cand le privesti se vor lega si vor avea sens. – Larry Tomczak

Cand Dumnezeu imi vorbeste in Duh, vocea Lui se traduce in ganduri pe care le pot primi in mintea mea. Cand spun „Il aud pe Dumnezeu” sau „Dumnezeu mi-a vorbit” ma refer ca mi-a vorbit printr-o simtire in duhul meu care a fost tradusa intr-un gand in mintea mea. – Ben Kinchlow

Azi te provoc sa ii ceri lui Dumnezeu sa iti arate o imagine despre cum te vede El si cum te inconjoara cu bunatatea lui. De asemenea roaga-l sa iti spuna care este parerea Lui despre tine, cum te vede El. Cuvintele care ti le spune rosteste-le cu voce tare. Cuvintele au putere sa dea viata. Cuvintele care ti le da Dumnezeu sunt cuvintele lui Dumnezeu. Cuvintele Lui sunt pline de putere, rosteste-le asupra ta!

Poti face lucrul acesta chiar acum. Roaga-te o rugaciune scurta in care sa il intrebi pe Dumnezeu: „Doamne, te rog sa imi spui cum ma vezi si ce crezi Tu despre mine?” Apoi asteapta in liniste raspunsul lui Dumnezeu. Vei primi raspunsul in inima ta si il vei auzi in mintea ta sub forma de ganduri care nu sunt rezultatul procesului tau de gandire. De asemenea roaga-l pe Dumnezeu sa iti arate o imagine despre cum te vede, o imagine care El ti-o pune in minte si o vezi cu ochii inimii. Imaginea o vei vedea la fel cum vezi o imagine ce ti-o imaginezi, doar ca ceea ce vine de la Dumnezeu nu este un rezultat al procesului de gandire, ci vine spontan.

Te provoc sa faci lucrul acesta pentru urmatoarele trei zile. Dumnezeu vrea sa intelegi identitatea ta, identitatea care o primesti in momentul cand il primesti pe Isus Hristos in inima ca Domn si Mantuitor. Identitatea ta de fiu si fiica a Tatalui nostru din cer. Dumnezeu vrea sa intelegi valoarea care o ai. Ai fost rascumparat cu sangele lui Hristos, implicit valorezi pretul cu care ai fost rascumparat.

Lectia 5 >

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *