Daca ai ajuns aici fara sa parcurgi lectia 1, iti sugerez sa incepi cu prima lectie.

Zilele trecute am discutat cu un baiat pasionat de Dumnezeu. Cunostea foarte multe lucuri si a studiat mult despre Dumnezeu. L-am intrebat daca el vorbeste cu Dumnezeu si cum face acest lucru. Raspunsul lui a fost urmatorul: „ma rog lui Dumnezeu si El imi raspunde urmatoarele zile prin diferiti oameni”. Este si acesta un mod al lui Dumnezeu de a raspunde rugaciunilor noastre, dar oare cum ar fi relatia mea din familie daca as merge la tatal meu sa ii cer un sfat si sa imi spuna: zilele urmatoare sa mergi la vecini sa vorbesti cu ei si vei afla raspunsul meu pentru tine? Dumnezeu doreste sa vorbeasca cu tine. El iti vorbeste iar tu poti sa il auzi. Tu poti sa il intrebi si El iti raspunde. Poti avea o conversatie cu Dumnezeu, iar pentru aceasta trebuie doar sa inveti cum sa ii distingi vocea.

Daca nu ai reusit inca sa auzi Vocea Lui Dumnezeu as vrea sa iti spun ca si tu o poti auzi. Vocea Lui este de cele mai multe ori un „susur bland si subtire” cum l-a auzit Ilie (1 Împărați 19:11-12), o voce care vorbeste in interiorul tau, in mintea ta, in duhul tau. Nu este tot timpul usor sa o distingi, te costa vointa proprie, trebuie sa cedezi la opiniile si gandurile proprii pentru a putea asculta vocea lui Dumnezeu. Aceasta vine ca un gand ce nu l-a produs mintea ta, un gand ce parca ti-a venit instant fara sa te fi gandit la el. Dumnezeu vorbeste inimii noastre, adica duhului nostru. Cuvintele pe care le auzim in duhul nostru trec de bariera mintii si ajung direct la inima. Dumnezeu vorbeste intotdeauna primul. Prima impresie, primul gand vine de la Dumnezeu. Vocea lui Dumnezeu o poti auzi in mai multe moduri. Unul dintre ele este o voce audibila, o voce care o auzi cu urechea fizica, dar acest lucru este rar intalnit. Alteori Dumnezeu iti vorbeste prin Biblie, este acel moment cand citesti din Biblie si simti ca un pasaj iti vorbeste exact tie, parca a fost scris pentru tine. Este si acesta un mod de a vorbi al lui Dumnezeu. Alteori Dumnezeu ne vorbeste prin oameni care vin la tine si iti transmit un mesaj de la Dumnezeu. Exista multe moduri prin care vorbeste Dumnezeu. Modul in care Dumnezeu iti poate vorbi tot timpul, indiferent de circumstantele in care te afli, este un mod direct, iti vorbeste in duhul tau. Cuvintele Sale le auzi in mintea ta in momentul in care faci liniste printre ganduri si esti receptiv la ceea ce are Dumnezeu sa iti spuna. Vocea lui Dumnezeu de obicei este un gand spontan ce vine in mintea ta.

Intr-o conversatie obisnuita, noi vorbim, apoi asteptam raspunsul celeilalte persoane. La fel se intampla si in conversatia cu Dumnezeu. In momentul in care vei face liniste in mintea ta si vei astepta sa auzi ce iti vorbeste Dumnezeu, iti vor veni ganduri care nu sunt produse de mintea ta. Ganduri de la Dumnezeu care sunt in acord cu Biblia, ganduri de incurajare, de pace, care iti dau liniste, siguranta. De multe ori am căutat să aud o voce internă audibilă, şi Dumnezeu chiar ne vorbeşte aşa uneori. Totuşi, am aflat că de obicei, vocea Lui Dumnezeu se manifestă sub forma gândurilor spontane, viziuni, sentimente sau impresii.

Esti gata sa asculti ceea ce Dumnezeu are sa iti spuna chiar acum? Daca ai incercat sa faci liniste in mintea ta si nu l-ai auzit poti face o rugaciune in care sa spui: „Doamne as vrea sa Te cunosc mai bine. Vreau sa aud vocea ta si sa ascult ceea ce doresti sa imi vorbesti. Te rog sa imi vorbesti iar eu voi asculta.” Apoi fa liniste in mintea ta si asteapta raspunsul. Raspunsul va veni sub forma de ganduri care nu sunt produse de mintea ta. Fa acest lucru chiar acum.

Daca nu ai reusit sa auzi nimic de la Dumnezeu te sfatuiesc sa ii pui intrebarea urmatoare: „Doamne, ma iubesti?”. Inchide ochii pentru a nu fi distras de obiectele din jurul tau si rosteste aceasta intrebare. Imediat ce termini de a o rosti asculta in mintea ta ce ganduri iti vin.

Cele mai multe persoane care au inceput sa auda vocea lui Dumnezeu au marturisit ca primele cuvinte ce le-au auzit au fost ca „Dumnezeu ii iubeste”. Poate vei auzi aceleasi cuvinte si tu. De ce? Pentru ca Dumnezeu chiar doreste sa intelegi mai intai faptul ca El te iubeste si ce valoros esti pentru El. Cu cat vei asculta mai mult ce iti spune Dumnezeu, cu atat iti va revela lucruri mai profunde. Asculta cat mai des ceea ce are sa iti spuna. Asculta ziua, asculta seara cand mergi la culcare, oricand prinzi prilejul.

S-ar putea ca vocea lui Dumnezeu să vină atât de uşor, încât vei fi tentat să o respingi, gândindu-te că este de la tine. Dar dacă vei continua să înregistrezi ceea ce auzi, îndoiala ta va fi curând înghiţită de credinţă pe măsură ce realizezi că materialul conţinut de acestea nu putea veni decât de la Dumnezeu.

Cum poti sa distingi daca un gand este gandul tau sau este Vocea Lui Dumnezeu?
Ce iti spune Dumnezeu nu se va contrazice cu Biblia, gandurile lui sunt de pace si nu de nenorocire, ca sa iti dea un viitor si nadejde, ce iti vorbeste El iti aduce pace, liniste, speranta, incredere, siguranta, sentimentul ca esti iubit(a), iti spune ca esti valoros(valoroasa), iti spune ca ii pasa de tine, iti spune ca problemele cu are te confrunti azi sunt mai mici decat ce poate face El pentru tine, temerile care te apasa vrea sa ti le ridice, chiar daca situatia in care te afli este total opusa.

Daca ai auzit vocea lui Dumnezeu te incurajez sa practici acest lucru azi si zilele urmatoare. Poti sa dezvolti acest lucru si cu cat vei auzi mai mult, cu atat vei auzi mai clar si lucruri mai profunde si concrete, dar aceasta se dezvolta cu cat petreci mai mult timp in intimitate cu Dumnezeu. De asemenea daca ai auzit vocea lui Dumnezeu si doresti sa impartasesti cu noi ceea ce ai auzit te invit sa scrii un comentariu mai jos. Este spre folosul nostru si o incurajare pentru altii.

Sfaturi finale: Cunoaşterea Lui Dumnezeu prin Biblie este o fundaţie vitală cunoaşterii vocii Lui în inima ta, aşa că trebuie să ai o un angajament solid ascultării de Scriptură.

In urmatoarea lectie va urma o provocare…

Lectia 3 >

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *