Dumnezeu priveste cu drag la tine si, mai mult decat doresti tu, El doreste sa vorbeasca cu tine. Impreuna vom parcurge cateva lectii in care vei invata cum sa auzi vocea lui Dumnezeu si cum o poti auzi mai clar.

Prima lectie este una introductiva, in care sunt prezentate cateva lucruri despre vocea lui Dumnezeu, urmand ca din a doua lectie sa vina partea captivanta in care vei fi provocat sa asculti ceea ce Dumnezeu iti spune si modul in care poti face acest lucru. Sunt lectii unde vei fi provocat sa pui in aplicare, ceea ce inveti, pe parcursul zilelor imediat urmatoare.

Cand vorbim despre auzirea vocii lui Dumnezeu, ne gandim automat la o comunicare. O comunicare implica o relatie, o relatie cu Dumnezeu care vorbeste iar noi auzim. Noi vorbim iar Dumnezeu aude si ne raspunde. Ca sa auzi vocea lui Dumnezeu trebuie sa ai o relatie cu El. La inceput „Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor”. Apoi „Dumnezeu a zis (vorbit): sa fie lumina”. Ordinea ce o vedem inca de la inceput este: prezenta, apoi vorbirea.  Cu cat relatia cu Dumnezeu creste, cu atat vei auzi mai clar vocea Lui.

Un beneficiu ce il ai prin ascultarea vocii lui Dumnezeu, este ca veti petrece mai mult timp impreuna.

Exista doar un anumit timp din zi cand iti vorbeste?
Dumnezeu vorbeste tot timpul. El este dispus sa iti vorbeasca 24 de ore din zi, El abia asteapta sa ii auzi glasul si sa iti vorbeasca. Abia asteapta sa il intrebi si El sa iti raspunda. In Psalmul 16:7 David spune despre Dumnezeu ca Dumnezeu il sfatuieste, si chiar si noaptea ii da indemnuri inima. Il vedem pe Dumnezeu care vorbeste inimii noastre, adica duhului nostru. Cum putem sa auzim in duhul nostru? Vom vedea aceasta in lectia urmatoare.

Asadar daca Dumnezeu vorbeste tot timpul, de ce nu il aud? Problema este intotdeauna la noi. Noi avem problema in a ne „conecta” la Dumnezeu pentru a auzi ceea ce El vrea sa ne transmita. Pentru a auzi ceea ce Dumnezeu ne vorbeste trebuie sa  inchidem celelalte voci din mintea noastra si sa ascultam vocea blanda a lui Dumnezeu. De multe ori ne rugam, iar rugaciunea arata in felul urmator: venim cu o lista pe care o transmitem lui Dumnezeu, ii cerem sa fie cu noi, sa ne pazeasca, sa aibe in vedere faptul ca urmeaza un examen, ii cerem sa aiba grija de copiii nostri, dupa care ii multumim ca El ne asculta si… amin. Imagineaza-ti ca ai un prieten care, de fiecare data cand te intalnesti cu el, vine cu o lista de cerinte, o citeste si pleaca. Putem numi aceasta o relatie? Nu-i asa ca ti-ai dori sa petreci timp cu el? Doresti sa vorbesti mai intai despre ce mai face, despre aspiratiile voastre, despre ce provocari ati avut, sa fie o conversatie normala din ambele parti, nu doar o lista de cerinte care vine din partea lui.

Dupa cum spuneam poti sa ai o relatie cu Dumnezeu si sa vorbesti cu El zilnic. Dumnezeu doreste sa aiba o relatie cu tine. O relatie in care sa vorbiti si sa umblati impreuna, iar aceasta relatie o poti obtine acceptandu-l pe Fiul Sau, Isus Hristos in inima ta. Daca nu l-ai primit pe Isus Hristos in inima ta inca, poti sa il inviti chiar acum sa intre. El abia asteapta sa il inviti. Isus spune ca bate la usa inimi tale. Daca tu ii deschizi, El va intra si va sta la masa cu tine. Cum poti sa fii mantuit si sa il primesti pe Isus Hristos in inima ta? Roaga-te aceasta rugaciune si invita-l pe Isus chiar acum sa intre in inima ta.

Urmatoarea lectie va fi despre cum poti auzi vocea lui Dumnezeu…

Fii binecuvantat!

Lectia 2 >

 

1 Response
  • Anca Pașca
    iulie 13, 2016

    Mulțumesc mult pentru sfaturi!!!

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *