7 modalitati eficiente de a utiliza Facebook pentru cresterea Bisericii

Facebook este una dintre cele mai utile instrumente pe care pastorul sau liderul le poate folosi pentru a se conecta cu oameni. Este locul in care poti face mult mai mult decât sa postezi anunturi cu continut religios.

Cele 7 modalități în care poti folosi Facebook pentru a dezvolta biserica sunt:

1. Posteaza anunturi Captivante – Una dintre cele mai bune moduri de a crește influența socială este de a posta anunturi captivante. In general, anunturile nu sunt captivante, deci fii atent sa folosesti Facebook ca un buletin de stiri interesante. Cand anunturile tale sunt captivante, oamenii le vor împărtăși în mod natural, dar cateodata fa efortul si cere-le sa împărtășească si altor persoane.

2. Promoveaza evenimentele din comunitatea ta – Pagina ta de Facebook nu trebui să fie numai despre stiri cu continut religios. Cand impartasesti lucruri relevante comunitatii, atunci oamenii vor observa.

3. Fa publicitate la evenimentele speciale – Facebook nu este doar o rețea socială, este una dintre cele mai mari platforme de publicitate din lume. Poti transforma un simplu mesaj într-un anunt puternic, care sa influenteze o multime de oameni. Aceasta metoda funcționează foarte bine pentru a posta un eveniment din biserica ta, un articol bun pe blog-ul bisericii,
sau o serie noua de predici.

4. Promoveaza evenimentele la membrii bisericii – Poti promova un anunt, sau rula unul, care poate fi văzut doar de către membrii bisericii tale. De ce ai face asta? Ai putea promova un anunt, ce ar incuraja oamenii de a invita prietenii lor, sa se inregistreze pentru un grup mic, sau unul de misiune, sau pentru urmatoarul eveniment organizat de biserica.

5. Impartaseste nevoi si/sau cereri de rugaciuni – Nu uita că Facebook este una dintre cele mai bune modalitati de a comunica cu oamenii, deci foloseste pagina ta pentru a împărtăși o cerere de rugaciune sau nevoi speciale din biserica ta. Poate te simti stanjenit să bombardezi oamenii cu prea multe mesaje si anunturi, dar Facebook este locul ideal pentru acest tip de informații. Este de asemenea încurajator, să vezi oameni răspunzand și să se angajeze in discutii unii cu altii despre tema respectiva.

6. Promoveaza anunturi persoanelor care au accesat site-ul Bisericii tale – Dacă pui un widget pe pagina principala a site-ului bisericii tale, poti forma un public personalizat în interiorul Facebook-ului, a persoanelor care au vizitat site-ul tau. Cum să utilizezi acesta? Imagineaza-ti afisarea anunțurilor pe Facebook doar pentru persoanele care au vizitat site-ul tau.

7. Creaza o listă de corespondență online cu cei din comunitatea ta – Una dintre cele mai bune moduri de a crea o lista de emailuri este de a implemanta in site-ul tau o sectiune in care vizitatorii site-ului se pot abona pentru a primi noutati periodice. Apoi, programeaza o serie de email-uri automate pentru a crea conversații și a oferi ajutor. Imagineaza-ti că ai o listă de e-mail cu mii de oameni care trăiesc în comunitatea ta, carora le poti trimite e-mail despre evenimentele bisericii tale. (sursa: pastors.com)

No Comments Yet.

What do you think?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *